Straks klaar voor de volgende generaties

Met dagelijks ruim 200.000 passerende voertuigen is de Van Brienenoordbrug in Rotterdam de drukste brug van Nederland. De imposant grote ‘Van Brienenoord’ is ook een brug op leeftijd, veel onderdelen zijn al bijna 60 jaar oud. Vooral het zware en drukkere wegverkeer heeft voor slijtage gezorgd. Ook de besturingssystemen en de verflagen zijn verouderd. Daarom wordt de Van Brienenoordbrug in de zomers van 2026, 2027 en 2028 grondig opgeknapt. Een uniek, technisch complex project, voor Rotterdam en omgeving van historische betekenis.

Opdrachtgever: Royal Haskoning DHV / Rijkswaterstaat

Royal HaskoningDHV is al 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Zij vormt in opdracht van Rijkswaterstaat samen met ARUP de Managing Contractor voor het project Vernieuwen Van Brienenoordbrug.

Mijn bijdrage

Als senior communicatieadviseur maak ik sinds 2017 deel uit van het cluster Omgeving van de projectorganisatie Vernieuwen Van Brienenoordbrug. Naast communicatiestrategie, -coördinatie en uitvoering ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van het communicatiebureau. Daarnaast lever ik strategische bijdragen aan omgevingsmanagement waaronder ook de bereikbaarheidsaanpak.