De veelbesproken A4 Delft-Schiedam

De A4 tussen Delft en Schiedam was tot de officiële opening in maart 2016 het meest besproken stukje snelweg in Nederland. De discussie over al dan niet aanleggen, zat jarenlang in een impasse. Deze werd in 2006 doorbroken met het IODS-convenant waarbij zo’n 20 regionale partners bindende afspraken hebben gemaakt over de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Dit gebiedsprogramma bestaat uit zes kwaliteitsprojecten die voorzien in een hoogwaardig ingepaste snelweg, impulsen voor de landbouw, het saneren van glastuinbouw, de aanleg van nieuwe natuur en recreatieve voorzieningen.

Opdrachtgever: provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met ruim 3,5 miljoen inwoners op een gebied van bijna 3.000 km2. Het is de dichtstbevolkte provincie en heeft universiteiten in Delft, Leiden en Rotterdam. Verkeer en vervoer is een van de belangrijke beleidsterreinen van de provincie.

Mijn bijdrage

In opdracht van provincie Zuid-Holland ben ik als senior-communicatieadviseur in 2009 en 2010 en van 2013 tot en 2016 actief geweest voor het IODS programma. Strategisch, tactisch, deels uitvoerend met als belangrijkste ambitie IODS en daarmee de rol van provincie Zuid-Holland op de kaart te zetten.